Предстои да бъде обявен конкурс за избор на инвеститори за Индустриална зона Генерал Тошево

Индустриална зона Генерал Тошево е обособена в северозападната част на града и се разпростира на площ от 140 декара. Вече е изградена довеждащата инфраструктура – газ, вода, ток, канализация за битови и отпадни води, улично осветление, тротоарни площи, съобщават от Община Генерал Тошево.

Предстои да бъде обявен конкурс за избор на инвеститори за Индустриална зона Генерал Тошево
Планът на индустриалната зона е изготвен и е вкаран в програмата за разпореждане с общинско имущество и след отвърждаването на програмата от Общински съвет Генерал Тошево ще бъде обявен конкурс за избор на инвеститори. Зоната е разделена на 5 парцела, съответно по 30,750; 23,425; 29,747; 12,168 и 8,524 декара. Към момента неофициален интерес са проявили няколко фирми.

В непосредствена близост до индустриалната зона е закупен общински имот от инвеститор, който е предприел строителни работи и се очаква доставка на машини за две фабрики. Първата е за производство на хлебни изделия, ядки и сладкарски изделия, като се очаква да стартира до 2-3 месеца и да открие минимум 50 работни места. За втората фабрика, която е по-голяма и е за консерви от плодове и зеленчуци, е изготвен проект, който се очаква да бъде одобрен след месец, за да започнат строителните дейности. Фабриката трябва да осигури 150-200 нови работни места.