Барман от Добрич представя България на световното, цели се в медалите

От години Тихомир Михайлов е безапелационният номер 1 в България и един от най-добрите на планетата.

Барман от Добрич представя България на световното, цели се в медалите

Утре започва 62-рото Световно Първенство по Барманство на Световната Асоциация на Барманите (IBA). То ще се проведе между 16 и 22 август в чешката столица Прага. Над 60 държави изпращат националните си шампиони на форума на планетата.



За шести път на световно първенство за бармани ще участва добричлията Тихомир Михайлов. В края на април във Варна той за пета поредна година и общо за шести път стана шампион на България на флеър и заслужи правото да представя България в Чехия. 

Тихомир сподели, че е подготвил страхотен номер и ако успее да го изпълни добре, може да подобри класирането си от световното преди година. Тогава шампионатът се проведе в Китай, а добричлията остана на крачка от медалите, заемайки престижното четвърто място в света. През 2011 година пък той се класира девети на шампионата на планетата в Полша.

Другият представител на България на предстоящото световно първенство ще бъде варненецът Васил Колев, който ще участва в дисциплината класика. При нея се оценяват качествата и вкуса на коктейлите, докато при флеъра се гледат също и артистичните умения на участниците при направата на напитките.

Целта ни е да защитим отборната си световна титла, заяви Тихомир Михайлов. На световното първенство през миналата година той и Васил Колев изведоха България до първото място в отборното класиране. 

България стана отборен шампион на света за бармани през 2012 година