Уволнили МВР шеф, хванал наркопратка за "Генерала"

Бившият началник на сектор „Наркотици" в Националната полиция Ваня Андреева заяви пред datanews.bg, че в напрежението и мръсните номера са ежедневие в системата на МВР. По думите й тя загубила работата си заради успешна акция срещу наркопратка, предназначена за мистериозен „генерал".

Уволнили МВР шеф, хванал наркопратка за "Генерала"

Андреева разказа, че проблемите за нея започнали след успешно проведена акция в Хасково през 2008г. Тогава били заловени 7 кг. наркотици, а изненаданият дилър посрещнал униформените с думите "Какво правите, тази пратка е за Генерала". Престъпникът мислел, че го арестува ГДБОП, но когато разбрал, че са го „посетили" от ДНСП, замлъкнал. Така и не станало ясно за кой генерал става въпрос.


 

В последствие Вяра Андреева била преместена от един сектор в друг и най-накрая уволнена. Като формален повод за това били данни, че тя използвала телефони, които били регистрирани на фирма, която била свързана с Алексей Петров.

 

Андреева беше категорична, че се е виждала с бившата барета само във връзка с изпълнението на служебните си задължения по времето когато той бил съветник на ДАНС, а единствената им среща в неофициална обстановка е била на погребение на неин колега.

 

Бившата шефка на сектор „Наркотици" коментира, че служителите на реда у нас са станали „покорни, поръчкови, притиснати в ъгъла" заради натиска, който се оказва от началниците им когато става въпрос за изготвяне на неправомерни СРС или за освобождаване на престъпници, ползващи се с протекции. Според Андреева вътрешният министър Цветанов е „смешен и жалък" и е твърде вероятно да е зависим от олигарсите.

 

Всички виждат, но малко си признават, че през тези 20 години МВР се превърна в лост, в угодничещ слугинаж на всяка от управляващите партии. Изроди се системата - от система, бранеща демокрацията, гражданствеността и морала, ни превърнаха в хората, стоящи до правителството, което и да е то, преди или сега", заяви Андреева.

 

Според нея уволнението й е явна демонстрация на двойния стандарт в Министерството на вътрешните работи, оглавявано от придобилия 7 имота при все още неясни обстоятелства вицепремиер Цветанов. Вяра Андреева, която има 15-годишен стаж в системата на полицията, в момента съди вътрешното ведомство.