Очакват президента Росен Плевнелиев на стрелбите в Шабла

ВИП ден на съвместното учение на формирования за противовъздушна отбрана (ПВО) от България и Сърбия – „Шабла 2013” ще се проведе на 29 август на зенитния полигон „Шабла”

Очакват президента Росен Плевнелиев на стрелбите в Шабла

Заключителен етап от съвместното учение с войски за реални действия и стрелби от формирования за ПВО от въоръжените сили на Република България и Република Сърбия ще се проведе на 29 август на полигон Шабла.




Министърът на отбраната Ангел Найденов, началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов и началникът на Генералния щаб на Армията на Република Сърбия генерал Любиша Дикович ще наблюдават на 29 август, четвъртък, заключителния етап от съвместното учение с войски за реални действия и стрелби от формирования за ПВО от въоръжените сили на Република България и Република Сърбия. Той ще се проведе на Зенитния полигон на Военновъздушните сили – Шабла.

Очаква се действията на българските и сръбските военнослужещи да бъдат наблюдавани от президента на Република България и върховен главнокомандващ въоръжените сили Росен Плевнелиев.

В учението участват български и сръбски военни формирования за противовъздушна отбрана на армиите на двете страни. В състава им са включени над 1400 военнослужещи и над 600 единици бойна и специална техника.