Актьори от НАТФИЗ представят днес спектакъла "Театрална изложба" в Балчик

"Театрална изложба" е озаглавен спектакълът, който тази вечер (понеделник) ще представят студентите от специалността "Актьорство за куклен театър" в Националната академия за театрално и филмово изкуство "Кръстьо Сарафов" в рамките на Международния фестивал на младите в изкуството "Виа Понтика".

Актьори от НАТФИЗ представят днес спектакъла "Театрална изложба" в Балчик

Постановката, режисирана от проф. Румен Рачев и доц. Боряна Георгиева, ще започне в 18 часа в залата на читалище „Паисий Хилендарски” в Балчик. На сцената ще оживеят десет световно известни образци на изобразителното изкуство и с много хумор и въображение ще разкажат за своето създаване и живот. Зрителите ще разберат какво мисли "Пушачът" на Пол Сезан, какво не са могли да изживеят "Работник и колхозничка" от едноименната скулптурна композиция на Вера Мухина, как се е родила картината "Гуляйджии" на Ян Стен  и т.н. 



В спектакъла  за малки и големи  са ангажирани  студентите  Ангелина  Русева, Ася Атанасова, Виктория Христова, Даниела Маринова, Даниела Ненова, Денис Христов, Елица Данаилова, Ивета Колева, Йоана Гладнишка, Любомира Миланова, Мартин Радоев, Мартина Колева, Мирослав Стойнов, Радостина Кожухарова, Светослав Тихолов и Тихомир Трифонов.

Проявите на бъдещите творци в сферата на кукленото изкуство в шестото издание на младежкия форум започнаха вчера с изложбата „20 години сценография за куклен театър”,  в която са представени проекти на бивши и настоящи студенти. На 11 септември възпитаници на проф. Румен Рачев  ще представят за малките гости на Албена кукления спектакъл „Двете принцеси”. Той ще започне в 18 часа в хотел  Фламинго Гранд в курортния комплекс. 

Входът за всички прояви е свободен.