С 6 играчи и 2 треньори от Добрич България стана втора на Балканиадата

Отлично се представи националният отбор на България по хандбал за юноши старша възраст на шампионата на Балканите.

С 6 играчи и 2 треньори от Добрич България стана втора на Балканиадата

Първенството се проведе от петък до неделя в Бургас. България започна участието си с две победи над много силни и утвърдени школи - със 7 гола разлика над Косово в първия ден и с шест гола над Македония в събота. В последния си мач нашият отбор загуби с 5 гола от Турция и завърши втори на Балканиадата. Българите останаха на крачка от титлата, защото загуба с под 4 гола разлика срещу Турция ги правеше шампиони. Голмайстор на турнира стана Бранимир Балчев.



Начело на националния отбор на България за хандбалисти, родени през 1996 години, са добричлиите Светослав Божков и Иван Иванов - Змея, а третият треньор е Никола Карастоянов.

Шестима юноши на ХК Добруджа - Златан Петров, Йордан Стоянов, Съби и Александър Кирилови, Марин Сарандев и Свилен Христов, участваха на Балканиадата и показаха много силна игра.

На юношеските национали през януари предстои европейска квалификация в Дания. Съперници на България ще се домакините, Франция и Босна и Херцеговина. България разполага с едно изключително талантливо поколение в тази възрастова група, на което обаче от Министерството на спорта са обърнали гръб и федерацията по хандбал не получава финанси, с които да може да подсигури лагери за подготовка на отбора, а дори и самото участие в Дания е под въпрос, заради липса на средства за билети, споделиха от треньорския щаб.