Изграждат огромен свинекомплекс за над 25 млн.лв. в община Генерал Тошево

Българска компания изгражда ферма за свине с капацитет за отглеждане на 35 хиляди прасета, месодайна порода, на площ от около 55 дка в южния край на село Дъбовик

Изграждат огромен свинекомплекс за над 25 млн.лв. в община Генерал Тошево

В момента се довършва строителството на административната сграда към бъдещия комплекс, както и фуражния цех, който ще има потенциал да обслужва както свинефермата, така и всички, които се занимават с животновъдство в тази част на България. Предстои изграждане на 6 силоза с обща вместимост на зърното в размер на 18 000 тона. Последната фаза от крупния проект предвижда изграждане на 6 халета, където ще се отглеждат животните. Три от тях ще се изградят в комплекса в Дъбовик, а останалите 3 ще бъдат построени на площ от 30 дка в село Къпиново. Там ще бъде позиционирано отглеждането на свине – майки, докато в Дъбовик ще се отглеждат прасета за месодобив и месопреработка.



Мащабната инвестиция възлиза на над 25 млн. лв. и е една от най-големите в общината. Ще бъдат разкрити над 40 нови работни места. Вчера кметът на Община Генерал Тошево Димитър Михайлов е посетил строителната площадка на новоизграждащия се свинекомплекс и фуражен цех в Дъбовик, съобщават от пресцентъра на местната администрация.