Басейнът в Добрич отваря врати в края на месеца

На 30 септември започва обучението по плуване в Спортен комплекс "Русалка". От тогава басейнът ще бъде отворен и за свободно посещение от граждани.

Басейнът в Добрич отваря врати в края на месеца

След 21 години, в които не работеше, басейнът в Добрич вече е напълно готов да посрещне желаещите да плуват.



От 16 септември започва записването на деца за тренировки - на място или на телефони: 0889 771 000 и 0890 249 999. До края на месеца всеки родител при желание може да разгледа изцяло обновения и модернизиран комплекс, както и да проведе личен разговор с треньорите.

Вече са определени и специалистите, които ще учат децата на Добрич. Главният методист, който ще определя системата и програмата за работа в отделните групи, ще бъде Калоян Георгиев. Той е настоящ треньор в Спортен клуб по плувни спортове "Черно море" - Варна, завършил е НСА, има множество успехи като спортист и треньор.

Останалите трима треньори са от Добрич. Отговорник на треньорите ще бъде Светлин Колев - член на Управителния съвет на клуба по плувни спортове "Добруджа", републикански шампион при юноши и мъже, завършил НСА, майстор на спорта. Ивелина Иванова Янкова също е известен специалист, кандидат майстор на спорта, която се завръща на работа в басейна след 21 години. Треньор ще бъде и Иван Иванов - дългогодишен състезател и майстор на спорта.

Обучението на децата ще бъде в две основни направления. Първото е начално обучение по плуване за над 6-годишни. То ще продължава между 16 и 24 посещения два пъти седмично. След това ще се премине към другия вид - тренировъчно обучение в различните стилове плуване. Групите ще бъдат от по 10-15 деца, разделени според уменията си и възрастта. В рамките на година ще се въведе и трети курс - 3 тренировки седмично с продължителност от час и половина. От следващата учебна година се очаква да се възстанови паралелката по плуване в спортното училище в Добрич.

Басейнът има капацитет да обхване 450 трениращи деца. Веднъж седмично ще се организира транспорт от Генерал Тошево, Тервел и по-големи села в региона за ученици, желаещи да тренират плуване.

Заниманията по водна топка ще започнат през ноември. Треньор ще бъде Станчо Георгиев, който има опит с клуб Варна. До края на този месец добричкият отбор ще се рагистрира във федерацията по водна топка и още през предстоящото първенство ще участва в шампионатите при мъжете и юношите старша възраст.

басейн Добрич

Дължината на басейна е 25 метра и той отговаря на всички изисквания за провеждане на републикански първенства. Предстои лицензирането в Олимпийския комитет, което ще позволи домакинството и на международни състезания.

По всяко време ще бъдат свободни минимум 1 или 2 коридора за неорганизирано ползване от граждани. Цената на едно посещение за възрастен ще бъде 7 лева. Предвидени са много преференциални условия за клиентите като различни видове карти - месечни, семейни и комбинирани с други занимания в Спортен комплекс "Русалка".

В корпуса на басейна сериозно ще бъдат застъпени и изключително популярните сред дамите аеробни спортове. Вече са сформирани групи по канго джъмпс и зумба. От началото на октомври започват занимания по 3 вида йога, тае-бо, спортни танци, каланетика със степаеробика, хип-хоп за деца и възрастни. Всеки последен уикенд на месеца ще се провежда грандиозен фитнес уикенд, комбиниращ всички тези занимания, а гости ще бъдат известни треньори. От този уикенд - 14 и 15 септември, започва курсът по латино танци на Атанас Месечков, нашумял с участието си в телевизионно реалити. Обучението ще бъде за начинаещи, деца и възрастни. На ден Атанас Месечков ще обучава по 5 групи от по 10-15 човека всяка. Курсът в Добрич ще се провежда всеки уикенд, а сред сигурните вече звездни гости е известният кубински танцьор и хореограф Алфредо Торес. За записвания и въпроси, свързани с аеробните спортове - на място, на горепосочените телефони, както и на 0892 20 88 08.

Йордан Андреев - концесионер на СК Йордан Андреев - концесионер на СК "Русалка" и Николета Ненчева - мениджър аеробни спортове в СК "Русалка"