Времето днес

Днес преди обяд ще преобладава слънчево време. Около и след пладне от запад отново ще се заоблачи и на много места в Западна и Централна България ще превали и прегърми. В източните райони от страната ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Над Източна България ще остане без валежи, но през нощта срещу петък и там ще превали и прегърми.

Времето днес

Максималните температури ще са между 28° и 33°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи Агенция "Фокус".

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Привечер и там ще се заоблачи и през нощта срещу петък главно по северното крайбрежие ще има превалявания и гръмотевици. Вятърът ще е слаб до умерен от югоизток. Максималните температури на въздуха ще са между 24° и 26° и ще са близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

В петък облачността ще е по-често значителна; на много места ще има валежи, след пладне и до полунощ - интензивни и с гръмотевици. По-късно през деня, най-напред в Дунавската равнина, ще се появи вятър от запад и северозапад, който ще се усилва и с него ще нахлува сравнително студен въздух. Максималните температури ще се понижат, чувствително в северозападната част от страната. В събота ще е ветровито. Валежите ще спрат, най-късно в източните райони, а от запад облачността ще намалее. Понижението на температурите ще продължи и максималните ще са предимно между 17 и 22°. В неделя ще преобладава слънчево време. Вятърът ще отслабне, но няма да стихне. Ще бъде хладно, макар че дневните температури слабо ще се повишат.