ХК Добруджа отново е на финал за купата

За трета поредна година хандбалистите на Добруджа достигнаха до финала за Купата на България. В 1/2-финал, игран днес във Варна, добричлии победиха НСА с 32:26. В спора за трофея Добруджа среща своя стар познайник от финалите на родната сцена в последните години - Шумен.

ХК Добруджа отново е на финал за купата

Мачът срещу НСА днес започна катастрофално за жълто-зелените. Студентите от София дръпнаха с 5:0 в началните минути и успяха да съхранят този аванс до средата на първата час. В края на полувремето хандбалистите на Добруджа се актвизираха и на почивката изоставаха само с 2 гола - 11:13.


 

През втората част нещата си дойдоха на мястото и по-класният тим наложи своето превъзходство. Добруджанци обърнаха набързо развоя на срещата в своя полза, като още в средата на вторто полувреме вече имаха преднина от над 10 гола, което предреши класирането им за финала. С огромна заслуга за победата са и феновете на Добруджа, които бурно подкрепяха тима си и в този мач в зала ДКС във Варна. Най-резултатен за жълто-зелените бе Светлин Димитров.

 

Отново в зала ДКС в неделя от 17.30 часа ще се играе и финалният мач. Преди минути Шумен победи домакина на финалната четворка Спартак (Варна) в другия полуфинал.

 

Добруджа се класира за пети пореден финал на родната сцена - трети за купата и два за първенство, все срещу Шумен. В последните 2 години добричлии веднъж вдигнаха Купата на България и веднъж загубиха решителния мач за трофея. Сега пред Добруджа се открива нов шанс за реванш срещу Шумен.