Изложба, театър и фолклорен спектакъл в последния ден на "Виа Понтика"

С фолклорен спектакъл на Ансамбъл "Тракия" закриват шестото издание на Международния фестивал на младите в изкуството "Виа Понтика".

Изложба, театър и фолклорен спектакъл в последния ден на "Виа Понтика"

"Балчик: Достъпен" е озаглавена изложбата, която ще бъде открита в 17 часа днес (петък) в Художествената галерия в Белия град. Убедени, че  разходката до плажа, спортът на открито или посещението на музей могат да бъдат за всички, своите проекти за подобряване на достъпността на градската среда в Балчик ще представят студентите от специалността "Индустриален дизайн" в Националната художествена академия  Антон Иванов, Диана Дочева и Милена Китипова с ръководител Силвия Сълкова. Те са визуализирали своите решения за преодоляване на различни нива при преминаването на централната улица "Черно море", както и варианти  за осигуряване на улеснен достъп на хората с увреждания до морето. Екип, воден от доц. Мирян Мирянов, представя в изложбата и графичната част на проекта "Визуална комуникация на болницата в Балчик" - постоянна информационна система за улеснено ориентиране на пациентите в сградата на МБАЛ – Балчик.


В последния ден на Международния фестивал на младите в изкуството "Виа Понтика" - 2013  в 18 часа в читалището в Балчик ще  започне и премиерата на  "Рейс" от  Станислав Стратиев. Проф. Здравко Митков е ангажирал за постановката  студентите от специалност "Актьорство за драматичен театър" в НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов" Михаил Сървански, Димитър Несторов, Наталия Цекова, Стелиан Радев, Лорина Камбурова, Любомир Любенов и Рая Пенева. Вчера те представиха  своята интерпретация на комедията на Шекспир "Сън в лятна нощ".

Шестото издание на младежкия форум, иницииран от сдружение "Виа Понтика - 2010" с председател  Красимир Ранков, което започна  на 3 септември, ще бъде официално закрито тази вечер (13 септември) в 20 часа с фолклорния спектакъл "Майка България" на Ансамбъл "Тракия" – Пловдив,  на площада пред сградата на Община Балчик.