Новата учебна година в Добрич

Кметът на Добрич Детелина Николова ще открие новата учебна година в ОУ "П. Волов".

Новата учебна година в Добрич

На 16 септември училищния праг в Добрич ще прекрачат 863 първокласници, с 42-ма повече от миналата учебна година. Всички малчугани, които за първи път ще чуят училищния звънец, ще получат от кмета на Добрич детски пъзел с лично поздравление. 


През тази година училищните ръководства сами решават в колко часа да открият новата учебна година, но в повечето училища откриването ще започне в 9.00 часа с издигане на Националния Флаг и Химна на Република България.

През учебната 2013/2014 година целодневните детски градини ще посрещнат за първи път 534 деца в 24 групи.

В общинските училища ще се обучават над 8 500 ученика в 362 паралелки и групи. Държавният план за прием на ученици след завършен седми клас и след завършено основно образование в общинските училища е изпълнен.

Ремонтите в учебните заведения приключиха навреме. В училищата са извършени ремонти на отоплителни инсталации, на физкултурни салони, санитарни възли, хидроизолация на покриви, подмяна на дограма и подови настилки и бояджийски ремонти на стойност над 815 хл. лв. Продължава ремонтът на сградата на ОУ "П. Волов", който се извършва със средства от ДФ "Козлодуй" в размер на 541 хил. лв. Извършва се хидроизолация на покрива, саниране на сградата и подмяна на дограма.  

В общинските училища и ЦДГ са създадени нормални санитарни и хигиенни условия за безопасно обучение. Закупени са и са доставени навреме необходимите учебници и учебни помагала за учениците от първи до седми клас и за подготвителните групи от детските градини на стойност около 232 хиляди лева.

Община град Добрич изказва своята благодарност на всички училищни ръководства, педагози, служители, родители за проявеното съпричастие в решаване на основната ни задача - добричките деца да се обучават и възпитават в добри и качествени условия.