43 деца чуха първи школски звън в училище „Волов”

43 деца чуха първи школски звън в училище „Волов”
С християнска благословия започна тържеството по откриването на новата учебна година в ОУ „Панайот Волов” в Добрич. Официални гости на празника бяха кмета на града Детелина Николова и началникът на отдел „Образование“ към община Добрич Нейчо Нейчев.


Директорът на училището Ивелин Мирчев приветства своите възпитаници и прочете поздравителни адреси от министъра на образованието Анелия Клисарова, началника на Регионалния инспекторат Петър Петров и др.Детелина Николова лично поздрави учениците и дари на всички първокласници пъзели с изображение на местна забележителност, като Дом-паметник „Йордан Йовков”, за да познават и ценят историята на родния си град.

Тя припомни, че в училището се извършва крупен ремонт за 541 000 лв. от фонд „Козлодуй”. Извършва се хидроизолация на покрива, саниране на сградата и подмяна на дограма.  43 деца чуха първи школски звън в училище „Волов”. Те ще се обучават в две паралелки. толкова са и подготвителните групи, в които ще се възпитават 40 деца, съобщи директорът Мирчев. Общият брой на учениците през настоящата година е 467. Те са разпределени в 18 паралелки от първи до осми клас.Децата, които учат тук са от 3 добрички квартала, предимно от ромски произход. За трета година в обучителния процес участват педагози-медиатори, а училището работи с Центъра за междуетнически диалог и толерантност "Амалипе". „Това, което се прави за тях с реновиране на сградата, подобряване на условията за обучение, училището наистина ще стане привлекателно място и за деца, и за родители”, сподели Ивелин Мирчев.Малките първолаци заявиха с гордост, че са вече ученици

След обхода на знамето с лика на патрона на училището - Панайот Волов, директорът плисна менче с вода на прага
Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+