Спортисти от Добрич събраха близо тон дрехи за бежанците от Сирия

Добрич ще дари близо тон дрехи, играчки, памперси и обувки на бежанските семейства от Сирия, които в момента се намират в град Любимец. Благотворителната инициатива е на треньорката по волейбол в клуб Добруджа 07 Милена Маринова.

Спортисти от Добрич събраха близо тон дрехи за бежанците от Сирия

Кашоните и чувалите ще бъдат изпратени на два етапа със съдействието на куриерска фирма Ин Тайм, която подкрепи акцията.


Припомняме Ви, че в началото на месеца волейболната специалистка сподели на своите колеги в школата на Изида и Добруджа 07 за идеята си.

Благородната кауза веднага бе прегърната от треньори и състезатели, както и от техни роднини и приятели. Новината бързо обиколи града, а за десетина дни бяха събрани десетки торби с дрехи, обувки и играчки. Със събраните пари били закупени памперси.

На бежанците в понеделник е било изпратено голяма част от дарението, както и волейболни топки, с които да спортуват на игрищата в имиграционния център. Преди това дрехите били сортирани в кашоните за различни възрасти и пол.

Втората партида от дарението ще отпътува в сряда, информират от пресцентъра на Изида.

"Благодарим на всички семейства и деца от школите в Изида, както и на всички граждани от Добрич, които се включиха в благотворителната кампания", сподели Милена Маринова, която е щастлива, че тя и съгражданите й ще зарадват бежанците.