Крадец на ракия остава в ареста

Добричкият окръжен съд потвърди наложената на 23-годишния Георги Б. Ив. мярка за неотклонение задържане под стража. Той е обвиняем по досъдебно производство за кражба на 35 литра ракия от избено помещение на 66-годишен добричлия, извършена между 11 ч. на 09.02.2011 г. и 15 ч. на 10.02.2011 г. На 14.02.2011 г. Районен съд – Добрич, му е наложил мярка за неотклонение задържане под стража, която Георги Ив. обжалва пред въззивния съд.

Крадец на ракия остава в ареста
Днес Добричкият окръжен съд прие медицинска епикриза от 2007 г., според която Георги има умствена изостаналост.

Адвокатът му поиска по-лека мярка за неотклонение и пледира, че не може да се направи обосновано предположение за авторството на неговия подзащитен на деянието, за което е привлечен да отговаря. Защитникът посочи, че Георги има постоянен адрес и не съществува опасност да се укрие.

Представителят на държавното обвинение посочи, че 23-годишният е привлечен да отговаря за кражба, извършена при условията на повторност. Той е осъждан три пъти за престъпления против собствеността. За Георги са събрани лоши характеристични данни. С представената експертиза не може да се проследи здравословното му състояние, защото е от 2007 г.

В последната си дума задържаният помоли за по-лека мярка за неотклонение и заяви, че има 2 деца и няма да има кой да ги гледа.

Въззивният съд след като прецени становищата на страните и събраните доказателства, прие, че съществува реална опасност Георги да се укрие или да извърши друго деяние и потвърди акта на първоинстанционния съд.

Определението на Добричкия окръжен съд не подлежи на обжалване и протест.