Студенти от 30 държави ще следват във ВУМК - Добрич

Висше училище Международен колеж (ВУМК) открива новата академична 2013/2014 година със студенти от около 30 националности - от Испания, Полша, Унгария, Португалия, Финландия, Пакистан, Непал, Индия, Виетнам, Русия, Украйна, Турция, Казахстан, Румъния, Нигерия, Перу, Китай и др.

Студенти от 30 държави ще следват във ВУМК - Добрич

Церемонията по откриването на академичната година във Висше училище Международен колеж - Добрич ще се проведе на 23 септември (понеделник) от 10:30 часа на първия етаж във ВУМК. Събитието ще започне с превърналия се в традиция „Парад на знамената“, след което ще продължи с приветствие от ректора на висшето училище – доц. Тодор Радев. Очаква се настоящи и завършили студенти на ВУМК да поздравят първокурсниците за старта на академичната година.



От тази година висшето училище открива две нови специалности в партньорство с Университетът Кардиф Метрополитън (Уелс) - бакалавърска специалност Международен Туризъм Мениджмънт (BA International Tourism Management) и магистърска специалност Мениджмънт в туризма (MSc Tourism Management).

От ВУМК споделят, че интересът към англоезичните специалности, в които студентите завършват с българска и британска диплома се е увеличил.

Десетки студенти идват на обмен в Добрич, те са от партньорски университети на ВУМК в Испания, Португалия, Полша, Унгария и др. Те ще се обучават у нас един или два семестъра по европейската програма за обмен на академичен състав и студенти – Еразъм.