Барбара Геринг: Доставя ми радост да помагам на Добрич

Швейцарският еколог и дарител Барбара Геринг днес бе удостоена със званието Почетен гражданин на Добрич.

Барбара Геринг: Доставя ми радост да помагам на Добрич

Празнична сесия



По традиция на 25 септември Общински съвет - Добрич проведе тържествена сесия. Празничното заседание в зала "Добрич" започна с химните на България, ЕС и Добруджа. Официални гости на събитието бяха евродепутатът Преслав Борисов, народните представители от областта Пламен Желязков и Рушен Риза, Серей Симеонов - консул-съветник на Русия във Варна, Константин Дараданов - почетен консул на Швеция, Норвегия и Дания, проф. Красимир Методиев - почетен консул на Израел, Иван Станчов - виден български дипломат и общественик, делегации от побратимените градове Къркларели - Турция, Кавадарци - Македония, Измаил и Първомайск - Украйна, почетни граждани на Добрич. Бяха прочетени поздравителни адреси, изпратени от президента Росен Плевнелиев и председателя на Народното събрание Михаил Миков.


Сред гостите на празничната сесия бе и Свобода Димитрова, която е кръстена на свободата на Южна Добруджа. На нея й е съставен акт за раждане номер 1 от 25 септември 1940 година.

Ангел Табаков

"Отново е празник за всеки добруджанец и за всеки родолюбив българин. Всяка година на 25 септември се връщаме с особена почит и гордост към онзи исторически ден през 1940 година - големият ден на обединението. От възвръщането на Южна Добруджа към майка България днес се навършват 73 години. По мирен начин е извоювано изконното право на българския народ да живее единен в собствената си държава и това е едно от най-достойните и уникални събития в новата българска история.", каза в словото си председателят на Общински съвет – Добрич Ангел Табаков.

Детелина Николова

"Днес е денят на Добруджа. За нас Добруджа е наша съдба, дар от Бога, извор на европейско самочувствие. Тя е домът, който ни събира и врича да бъдем добруджанци, да бъдем българи. Гордея се, че съм кмет на този изконно български град. Обичам неговите хора, те са моята опора, молитва и надежда", каза кметът на Добрич Детелина Николова.

Барбара Геринг

На днешната тържествена сесия Барбара Геринг бе удостоена със званието Почетен гражданин на Добрич.

Барбара Геринг

"За мен е много голяма част и радост да бъда почетен гражданин на Добрич. От години Добрич е в сърцето ми. Когато идвам тук, за мен е като завръщане у дома. За първи път дойдох в Добрич преди 16 години, без да познавам никой и без да говоря български. От стария, толкова тъжно изглеждащ зоопарк не остана нищо, вече е изграден нов прекрасен Център за защита на природата и животните. Знам, че това е изключителна заслуга на кмета Детелина Николова, кметския екип и общинския съвет. Заедно успяхме да изградим най-красивия зоопарк в България. С Детелина Николова сме сродни души, свързва ни любовта към природата, към чудесата на природата, към нейната красота, свързва ни любовта към децата и животните, и към идеята за осигуряване на тяхното добро бъдеще. Често ме питат защо съм се ангажирала да помагам на Добрич. Правя го, защото ми доставя радост, много е хубаво да видиш как децата се радват на животните, на възможността да ги погалят.", сподели Барбара Геринг.

Барбара Геринг

Тя бе поздравена с изпълнения на Георги Петров от трио "Уникалните гласове".

Георги Петров