10 книги получават финансиране от Община Добрич

10 книги получават финансиране от Община Добрич
Експертната комисия към Общински съвет Добрич одобри финансирането на 10 автори с книги за Добрич и Добруджа. Подпомагането се осъществява по програмата на Общината за финансово подпомагане на книгоиздаването и книгоразпространението.

Предстои с общински средства да бъдат издадени книгите: „Искам да ви кажа” на Георги Колев; „Улични песни” на Сашо Серафимов; сп. „Антимовски хан” на Сдружение на писателите в Добрич; двутомник с избрани творби на Дора Габе на издателство „Български писател”; „Преобразители на Добруджа” на Атанас Пеев; „Слънчице” на издателство „Матадор 74”. Ще бъдат отпуснати общински средства за издаване и на книгата „Земеделието в Добричко” на Димитър Николов; на стихосбирката „Бай Георги има рамене” с автор Камелия Кондова и издател „Мартине”ЕООД; „Шапка от глухарчета” на Драгни Драгнев и „Звуковата емисия на имената, като носител на енергийни вибрации, определящи характера на Йовковите герои” на Рада Въртунинска.


Общата сума, с която ще бъдат подпомогнати авторите е 10 000 лева. Средствата по общинските правила за книгоиздаването се отпускат за първи път тази година. Това е първата сесия за 2013 за финансиране на нови проекти за Добрич и Добруджа. Правилата, необходимите документи и заявлението за кандидатстване могат да се намерят на интернет–страницата на Община Добрич www.dobrich.bg в рубриката “Общински съвет” и подсекция “Правилници”. Документите за кандидатстване се подават в Деловодството на Центъра за услуги и информация на улица”България” 12.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+