Желязко Желязков: Смените на шефовете на ВиК - Добрич и Областна дирекция Земеделие са чисто политически

Няма как да има добруджанско лоби в народното събрание, след като депутатите от другите партии дори не ни отговарят като ги поздравим, сподели Желязко Желязков - народен представител от ГЕРБ.

Желязко Желязков: Смените на шефовете на ВиК - Добрич и Областна дирекция Земеделие са чисто политически

През миналата седмица нямаше работещ парламент, това се нарича парламентарна криза, заяви Желязко Желязков - депутат от област Добрич. Властта е на БСП, ДПС и АТАКА, те трябва да си осигурят кворум, смята той.



Народът губи от неработещ парламент, затова трябват незабавни избори, заяви Желязков.

Нерегистрирането ни и последвалото напускане на пленарната зала бе единствено с цел да се покаже за пореден път, че БСП и ДПС са изцяло зависими от АТАКА, каза депутатът от ГЕРБ. Правителството на Орешарски е на власт единствено благодарение на Волен Сидеров и неговата партия, АТАКА не е опозиция, тя крепи парламента, заяви Желязко Желязков.

В моемента паралементът има конфигурация, която не отговаря на обществените очаквания и на резултатите от изборите, ГЕРБ е първата политическа сила в новата история, която печели два пъти поред парламентарни избори, отбеляза депутатът.

Желязков заяви, че и след Делян Пеевски продължават неразумните назначения в страната и управляващите заменят доказани специалисти, за да сложат техни хора - без управленски опит и необходимата квалификация. Запитан за такива случаи в Добричко, Желязков посочи два примера на чисто политически назначения - смените на ръководствата на Областна дирекция Земеделие - Добрич и ВиК - Добрич.

Като приоритети за региона, за които ще лобира, Желязко Желязков посочи жизненоважните проекти за изграждане на регионално депо и водните проекти на общините, които според него не трябва да се спират в никакъв случай.

Той прогнозира, че при предсрочни парламентарни избори тази година БАСТА няма да успее да премине изборния праг. Техният проект е обречен на провал, смята Желязков.