7 българки са на четвъртфинал на тенис турнира в Албена

Топ ракетите на България правят едно от най-доброто си представяне в международни турнири от календара на ITF. Това става по време на Открития шампионат на Албена по тенис за жени с награден фонд 10 000 долара, който носи точки за световната ранглиста.

7 българки са на четвъртфинал на тенис турнира в Албена

Борислава Ботушарова Борислава Ботушарова



7 от общо 8 четвъртфиналистки са от България. До тази фаза на надпреварата достигнаха Изабелла Шиникова, Борислава Ботушарова, Никол Йорданова, Александра Караманолева, Вивиан Златанова, Далия Зафирова и Десислава Златева. Това вече им осигури по 4 точки за WTA, както и по 245 долара от наградния фонд.

Александра Караманолева Александра Караманолева

В изключително оспорван и драматичен мач Вивиан Златанова обърна румънката Кристина Адамеску с 5-7 6-2 6-4 и в спор за място на полуфиналите ще излезе срещу Никол Йорданова, която също в тежък мач преодоля друга румънка Стефана Андрей с 6-7 6-4 6-2.

В друг интересен двубой на много високо ниво Далия Зафирова елиминира с 6-1 7-6 поставената под №2 в схемата Пернила Мендесова от Чехия, която преди дни игра финал във Варна. На четвъртфиналите Далия ще спори с „щастливата губеща” Десислава Златева, която вече записа две победи в основната схема. Последната бе срещу чехкинята Диана Сумова с 6-3 6-4.

По-рано се разбра, че Шиникова ще играе на четвъртфиналите с Караманолева, а Ботушарова ще има за съперничка единствената чужденка, промъкнала се в ТОП 8 в Аlbena Open Лина Гьорческа от Македония.

Десислава Златева