Обучават 400 деца от Добрич на безопасност на движението

Инициативата за кампанията "Споделен път и споделена отговорност" е на евродепутата от ГЕРБ Преслав Борисов, който е член на Комисията по транспорт и туризъм в Европейския парламент.

Обучават 400 деца от Добрич на безопасност на движението

Инициативата е във връзка със стратегията за намаляване на жертвите на пътя с 50% до 2050 година, обясни на пресконференция в Добрич Преслав Борисов. До края на годината общо 404 деца до 5 клас от училищата "Христо Ботев" и "Христо Смирненски" ще бъдат обучени на правилата за безопасност на движението.


Началото на това обучение е започнало вчера с първата група от 40 деца. То се е провело на площадката на КАТ - Добрич, която е една от малкото запазени в страната. С помощта на МГЕРБ площадката е почистена и боядисана.

Планирано е кампанията на Преслав Борисов "Споделен път и споделена отговорност" да обхване още младите шофьори и велосипедистите.

Евродепутатът ще реализира още една инициатива в Добрич. На 30 ноември ще се проведе събитие, посветено на Общата селскостопанска политика. На него ще присъстват представители на Европейския парламент, на европейски асоциациии от бранша и земеделски производители от региона. Подобни разяснителни срещи ще се проведат след това и по общините в областта.