Уникален спектакъл в подкрепа на Алекс с Румънеца и Енчев

Общ концерт с балет Алексия ще изнесат тази вечер Румънеца и Енчев, като част от благотворителната им кауза в подкрепа на Алекс. Над 70 танцьори от няколко поколения ще излязат на сцената с известните рапъри, певицата Мариета и Насо.

Уникален спектакъл в подкрепа на Алекс с Румънеца и Енчев

Специални изненади са подготвени за най-емблематичните им песни, мултимедия и серия от нови и различни неща, съобщи пред журналисти Георги Енчев. Подготвили сме нещо коренно различно от това, което са свикнали да свързват с нас – мини спектакъл, който се надявам нашите приятели от Добрич да оценят. Ще направим дебют на новата ни рапърка Плами и премиера на песента ни „Хотел”, която буквално е на няколко дни, допълни Енчев.



Това не е концерт на Румънеца и Енчев, не е концерт на Алексия, това е концерт на Алекс, заяви ръководителят на зоналната танцова организация Севдалина Мавродиева – Нейкова. Това ни кара да бъдем невероятно мотивирани в нейна подкрепа – снощи репетирахме до 22.30 часа, въпреки, че те пътуваха от София. С невероятен хъс и настроение беше изпълнена репетицията и аз вече съм сигурна, че се очертава един страхотен концерт. Всичко, което правим е специален поздрав за дарителите от публиката и ми се иска те да бъдат много, дори и правостоящи – да препълним тази зала с добри сърца!

В рамките на програмата публиката ще види шоу денс, МТВ денс, акро денс, модерни танци, хип-хоп, стрийт денс, салса и зумба.


За съжаление много хора мислят, че с благотворителните кампании се спекулира, защото са хиляди, но трябва да знаят, че децата с церебрална парализа не се подпомагат в лечението и рехабилитацията си нито от НЗОК, нито от Фонда за лечение на деца в чужбина, каза майката на Александра Стела Илиева. Около 17 000 деца с увреждания има в България, повечето от които с церебрална парализа и в голям процент увредени от лекарска грешка, както е случаят с Алекс. Ще използваме средствата за лечение в Полша, където всеки ден детето ще има 6 рехабилитационни часа с модерен робот за самостоятелно раздвижване, езда, плуване и редица други процедури, които подобряват и психичното развитие на децата.

В момента Добрич разполага с 2 басейна и множество функционални, добре оборудвани зали, необходими са само специалисти, които да провеждат рехабилитацията тук, заяви Севдалина Мавродиева. Стела Маркова сподели, че предпочита тези процедури да се случват в родния й град, защото всяко пътуване се отразява тежко на децата с церебрална парализа – аз не искам да пътувам никъде, аз искам да си стоя в града, но детето ми да се лекува пълноценно. 


Румънеца издаде една от изненадите. Стартът на кампанията е даден от братчето на Алекс – Мирослав, който пее в Палитра и предлага на връстниците си от школата да направят благотворителен концерт за сестричката му. Изключително затрогващият детски жест предизвикал рапърското дуо да му обещае, че един ден ще изпее песен редом с тях. Това ще се случи в заключителната част на концерта. Последната песен е сюрприз за самия Мирослав. Видеоанонс от българска спортна звезда е друга от поредицата изненади тази вечер.

Припомняме, че концертът е от 19 часа в Органова зала. Поканите за концерта са на стойност 5 лева и могат да бъдат закупени и на входа на залата преди благотворителната проява. Един ден без цигари, а един ден за Алекс, призова Енчев и с чувство за хумор добави, че така ще въздействат оздравяващо не само на момиченцето, но и на публиката.