Лайънс дари бели бастуни на клубовете на незрящите в Добрич

Инициативата е по повод Деня на белия бастун, който отбелязваме днес. Благотворителната организация за трети път предоставя помощни средства на ХобиСклуб, Териториалната организация на слепите и Съюзът на сляпо-глухите в Добрич.

Лайънс дари бели бастуни на клубовете на незрящите в Добрич



Събитието се състоя за втора поредна година пред чешмата на Лайънс в центъра на града, като целта е повече хора да узнаят какво е предназначението на белия бастун и как се помага на незрящите хора.


Пастпрезидентът на Лайънс Добрич Атанас Атанасов връчва сгъваеми бастуни на председателя на клуба на сляпо-глухите Калинка Ковачева 30 сгъваеми бели бастуна, на стойност 600 лева,  бяха дарени на членове на трите клуба на хора със зрителни увреждания.


Пастпрезидентът Димитър Димитров връчва дарението на председателя на ХобиСклуб Иван Тодоров


Председателят на ТПО на слепите в Добрич Паунка Пеева благодари за хуманния жест на пастпрезидента Атанас Атанасов, ковчежника Радосвета Дамянова и вицепрезиднета на Лайънс клуб Добрич Драгостин Байчев




И през тази година Лайънс клуб Добрич, в духа на организацията в международен мащаб, продължава да изпълнява основните си проекти за профилактика на детското зрение и на гръбначните изкривявания.