Министър Греков посети рибарското пристанище в Балчик

Кметът на Балчик Николай Ангелов проведе работна среща с министъра на земеделието и храните Димитър Греков. По време на разговора бе обсъдено състоянието на рибарското пристанище в Балчик и възможността за изграждане на нов парк за отдих в района на града.

Министър Греков посети рибарското пристанище в Балчик

След срещата в общината министър Греков посети порта за рибарски кораби в Балчик. Той изрази притеснението си, че усвояването на 5 милиона евро е поставено под въпрос заради нехайството на предишното ръководство на министерството. По думите му до месец юни 2014 година трябва да се създадат реални и интелигентни условия рибарите да работят, като се изгради пункт за фитосанитарен контрол, а корабите да могат да бъдат зареждани с гориво. Министър Греков сравни сегашното състояние на пристанището с пункт за вторични суровини. Той изрази надежда, че с усвояването на парите ще може да се изгради място за съхранение на улова, а хората ще имат възможност да си закупят прясна риба.



Министърът оцени високо усилията на кмета Николай Ангелов в търсенето на начини балчишките рибари да имат нормални условия за работа.

По-късно Димитър Греков посети и крайбрежния район под двете голф игрища, където общината планира да създаде парк за отдих. Според министъра мястото е горски фонд и би било чудесно той да се превърне в парк, но за това ще трябва решение на Министерски съвет.

В края на визитата кметът Николай Ангелов подари на госта си реплика на статуя на Кибела.