Гимназия "Леонардо да Винчи" внедри система за бeзопасност

В продължение на 12 месеца Частно езиково училище „Леонардо да Винчи” към „БесТрейнинг” работи за успешното осъществяване на проекта „Подобряване на условията на труд и повишаване на здравния статус на служителите чрез модернизация на работните помещения и въвеждане на международен стандарт за безопасен труд BS OHSAS 18001:2007” посредством схемата за безвъзмездна финансова помощ BG051PO001-2.3.03 "Безопасен труд".

Гимназия "Леонардо да Винчи" внедри система за бeзопасност

Схемата за безвъзмездна финансова помощ се реализира с финансовата подкрепа на европейския съюз чрез европейския социален фонд.



В резултат на проекта “БесТрейнинг” ООД получи финансовата подкрепа за извършване на редица проектни дейности, като едни от най-важните приключиха през текущия месец, а именно “Изготвяне на Анализ на състоянието и проектиране на организацията на трудовата дейност на цялото дружество” и “Разработване и придобиване на стандарти за безопасна работа и внедряване на системата BS OHSAS 18001:2007 за безопасни условия на труд”.

От една страна, анализът включва описание на сегашното състояние на дружеството и сегашната организация на трудовия процес; описание на силните и слабите страни в структурата на организационната дейност; оценка на риска; препоръки за оптимизиране на работата и нуждата от повишаване и проектиране на организацията на трудовата дейност. 

В допълнение, стандартите включват разработването на план и отделни програми за развитие и управление на производствения процес във фирмата; изготвянето на анализ на изходното начало; формиране на информационна база за оценка, с цел определяне нуждите от развитие; изготвяне на снимка на всяко работно място, с цел да се осъществи надграждане на създадените вътрешни правила за организация на трудовия процес и да се премине към въвеждане на социални стандарти в дружеството.

Целта на конкретните проектните дейности е да се повиши ефективността на труда, чрез създаване на условия за рационално използване и организация на трудовите, материалните ресурси.