Нов проект разработи гимназия „Леонардо да Винчи”

Финална пресконференция за представяне на извършените дейности и постигнатите резултати по проект „Подобряване на условията на труд и повишаване здравния статус на служителите чрез модернизация на работните помещения и въвеждане на международния стандарт за безопасен труд BS OHSAS 18001:2007” се проведе вчера в Частно езиково училище „Леонардо да Винчи”.

Нов проект разработи гимназия „Леонардо да Винчи”

Той се осъществи с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2007-2013,  съфинансирана от Европейски социален фонд на Европейския съюз. Общата му стойност е 82 170 лв., а периодът на изпълнение – 12 месеца.



Основните цели на проекта бяха привеждане на условията на труд в съответствие с нормите и изискванията на европейския пазар и законодателството по безопасност и здраве при работа, подобряване на професионалния и здравен статус на работната сила, повишаване на мотивацията за здравословен и безопасен труд, въвеждане на социални стандарти. Миглена Кирова, технически сътрудник на проекта запозна присъстващите с резултатите от него.

Тя съобщи, че системата ще бъде внедрена и в новата сграда на гимназията – реновираната бивша клиника „Авицена”. Освен това е разработен нов проект – „Ново работно място”, по който се кандидатства за допълнително оборудване, съобщи още Кирова.