Сексът и градът 2 и Шаямалан обраха Златните малинки за най-лошо кино

Екшънът „Последният повелител на въздуха" и комедията „Сексът и градът 2" спечелиха най-много от антигласовете на годишните награди, пародиращи Оскарите, провели се в събота, предаде Ройтерс.

Сексът и градът 2 и Шаямалан обраха Златните малинки за най-лошо кино
Филмът "Денят на влюбените" с участието на Аштън Кътчър и Джесика Алба грабна Малинките за най-лош актьор и поддържаща актриса. Кътчър също така беше отличен за своята работа в „Убийци", а Алба за „Запознай се с малките" , „Убиецът в мен" и „Мачете".

Тазгодишният безапелационен „фаворит" на наградите е М. Найт Шаямалан с пет Малинки за своя „Последният повелител на въздуха", чийто сценарий е адаптиран от популярен анимационен сериал. Филмът, излязъл по екраните миналото лято, е критикуван както от част от зрителите на анимацията, както и от самото жури на конкурса. „Когато този филм излезе на голям екран, като никога критика и зрители бяхме на едно мнение: Този филм не става" коментира основателят на Малинките Джон Уилсън по повод на лентата, разказваща за живота на момче, притежаващо способността да контролира природните елементи и използващо силата си за да възстанови хармонията в свят, разделен на враждуващи фракции. Въпреки приходите си от близо 320 милиона долара в световните бокс офиси, филмът получи едва 6% позитивни рейтинги в различни филмови ревюта.