Започнаха Славейковите празници

Седмицата от 11 до 15 ноември традиционно е определена за седмица на патрона на училището в СОУ „П.Р.Славейков”

Започнаха Славейковите празници

Малките славейковци отново организираха свои тържества по този повод. В понеделник в СОУ „П.Р.Славейков” се състояха три празника. Организатори на събитията бяха малчуганите от подготвителна група, първокласниците и второкласниците, а след двете весели мероприятия  четвъртокласниците проведоха викторина.




Тържественият за първолачетата ден започна със стихотворения на Петко Славейков представени от мъничетата на 1е и 1г класове. След тях се проявиха гостуващите им сладурковците от подготвителната детска група с танца си „Вълкът от приказките”. Празникът на първите класове завърши със специална песен, подготвена  и представена от 1а клас.


Второкласниците откриха своето тържество с известните стихотворения на Славейков „Малък и голям Пенчо”, представени от 2 б. Децата от 2 г клас пък поздравиха своите съученици с песните „ Като да и не” и „Без радио не мога”.  Тържеството им приключи с песен, изпълнена от цялата публика –„Моята родина”.


Днешният празничен ден приключи с викторина, организирана от четвъртокласниците. Тяхната задача беше да отговарят на въпроси за живота и творчеството на Петко Рачов Славейков, патрон на славното добричко училище. Макар въпросите да бяха трудни, учениците се справиха отлично. Викторината завърши с рецитиране на откъс от известната поема на Славейков „ Изворът на Белоногата”от 4 а клас.
Славейковите празници продължават през цялата седмица с изяви на учениците от останалите класове и ще завърши с голям празник – славна традиция в живота на най-доброто добричко школо.


Текст и снимки:  Мила Милчева и Анка Добрева – 9 А клас