40 години група Куин

Уникално изложение по случай 40 години от създаването на британската рокгрупа Куин и 20 години от смъртта на нейния вокал Фреди Меркюри, се откри в Лондон, съобщи „ИТАР-ТАСС".

40 години група Куин
Тя носи официалното название „Stormtroopers in Stilettos" и се помещава в сградата на старата пивоварна в Западен Лондон.

„Вълнуваща и пълна с неочаквани спомени", описал изложбата китаристът на Куин Браян Мей, който присъства на откриването й. Експозицията включва и точно копие на обстановката в студиото, където е записана легендарната песен на групата - „Бохемска рапсодия". Изложени са също и сценичните костюми на Меркюри - гръцки туники, специално ушити за него от известната британска дизайнерка Сандра Родс. Тя е създател на част от роклите на принцеса на Диана.


 

Група Куин е създадена на 1 март 1971 г., а през ноември 1991 г. от вируса на СПИН почина Фреди Меркюри.

На лондонското изложение са представени уникални архивни документи, фотографии, предмети, записи, които са свързани със създаването на първите пет албума на групата. „Изпитахме дълбок шок, когато, престъпвайки прага на залата се оказахме в предишен живот", сподели барабанистът на групата Роджър Тейлър.