Кучешко градче отваря врати в градския парк на Добрич

На 19 ноемрви градският парк на Добрич официално ще се превърне в дом на втората по рода си обособена зона за свободно разхождане на кучета, спонсорирана от Pedigree.

Кучешко градче отваря врати в градския парк на Добрич

Новата тренировъчна площадка е разположена в парка „Св. Георги“, в близост на бул. „25-ти септември” и ще служи изцяло на кучетата, под мотото на Pedigree „В името на кучето.” Достъпът до съоръженията ще е свободен денонощно за всички кучета и техните собственици, които искат да разходят свободно техните любимци или да ги обучават. За тази цел площадката разполага със специално проектирани съоръжения за обучение и е обособена на два отделни сектора за максимален комфорт и сигурност: за кучета от дребни породи, за кучета от средни и едри породи.



Тази инициатива на Марс България с представител Ива Христова - управител на Марс България и техния партньор „Изида“ е в съответствие с усилията на местните власти по отношение на отговорното отглеждане на кучета и по този повод откриването ще бъде уважено от лица от администрацията на общината, включително кмета на град Добрич Детелина Николова.

“Ние, в Марс България, работим в посока да направим света по-добро и сигурно място за нашите домашни любимци, което е и глобалната визия на компанията ни. Тази инициатива е част от стремежа да споделим познанията и опита ни в грижата за домашния любимец. Зоната за свободно разхождане предоставя на собствениците на кучета условия и информация за отговорно отглеждане, а на самите кучета - удобства и забавление. Надяваме се, тази зона да стане любимо място за обучение и общуване и да има възможности за създаване на още такива.”

В деня на официалното си откриване зоната за свободно разхождане ще предложи много забавления за кучетата и техните стопани включително и демонстрация от обучени кучета. Професионалисти в областта на отглеждане и дресиране на домашни питомци от клуб „Спорт с кучета България“ ще споделят полезни съвети за правилно поведение и обучение на кучето. По време на откриването ще има безплатни консулатации с ветеринар, както и много подаръци за кучетата и техните стопани.

Домашните любимци носят много ползи за техните собственици и обществото. Те могат да насърчат социалните контакти, да подобрят здравето на стопаните си и да бъдат добра компания. Резултатите от много изследвания показват, че при възрастни хора, живеещи в блокове и страдащи от лека хипертония, вероятността от кризи намалява при наличието на куче. Като част от грижата за кучета, Pedigree поощрява отговорното отглеждане на домашни любимци, а зоната за свободно разхождане на кучета в Добрич има за цел да осигури едно сигурно и приятно място за общуване, разходки и тренировки.