ВИДЕО: Циганин жестоко преби беззащитна жена в Добрич

"Най-тревожното в случая е необяснимата агресия... Хората отдавна не са сигурни в своята безопасност. Нещо в този и стотици други случаи се налага – няма я държавата, липсва респектът към институциите. Посегателствата над собствеността и живота на хората е вече ежедневие.", казва пострадалата жена, която е настаненана в добричката болницата след ужасяващия инцидент.

ВИДЕО: Циганин жестоко преби беззащитна жена в Добрич

Минути преди 6 часа сутринта в петък 42-годишната Цветана Вълчанова е отивала към работното си място – павилион за цигари и вестници. На 200 метра от от идеалния център на Добрич, в малък участък на ул. Христо Ботев, между булевардите Русия и Добруджа, близо до битака, тя е зверски пребита. Тъмнината дава възможност на нападателя да изненада беззащитната жена и да я засипе със силни юмручни удари, в резултат на които чупи носа й. Виковете на жертвата не притесняват нападателя. За щастие камион за събиране на сметта се насочва в този момент към тях. Шофьорът със звуков и светлинен сигнал привлича вниманието на побойника и го принуждава да побегне и да остави Цветана. Следва подаване на сигнал на тел. 112, бърза реакция на полицаите, които залавят побойника, разпознат по-късно от пострадалата. А за Цветана следват спешно отделение, рентгенова снимка и болнично легло, вместо спокоен трудов делник.


Вижте във видеото мястото, където е извършено престъплението и краткия разказ на пострадалата. Клипът е заснет и ни е предоставен от Николай Мирчев - семеен приятел на пострадалата добричлийка.