Евродепутатът Преслав Борисов организира кръгла маса за земеделието

Кръгла маса на тема „Предизвикателствата пред земеделския сектор в България 2014-2020 година” ще се състои в събота в комплекс Лайтхаус край Балчик

Евродепутатът Преслав Борисов организира кръгла маса за земеделието

Евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Преслав Борисов организира кръгла маса на тема „Предизвикателствата пред земеделския сектор в България 2014-2020 година” в Балчик на 30 ноември. Събитието си поставя за цел да инициира дебат между земеделските производители и участниците в законодателния процес на европейско и национално ниво. В срещата ще вземат участие експерти от селскостопанския сектор, които ще дебатират със земеделските производители. Над 30 земеделски производители от Силистра и региона ще се включат в дебатите за проблемите и възможностите в сферата на земеделието.



Лектори ще бъдат представители от Европейския парламент, Народното събрание на Република България, експерти и асоциации, свързани със земеделския сектор. Във връзка с перспективите пред поливното земеделие израелски фирми ще представят своя пример в използването на напоителни системи.