Добруджа загрява срещу Осъм за дербито с Шумен

След еуфорията около спечелената Купа на България, усилията на хандбалистите на Добруджа вече са изцяло насочени към похода към титлата в шампионата. В събота (5 март) от 16.00 часа в зала "Русалка" в Добрич жълто-зелените приемат Осъм (Ловеч).

Добруджа загрява срещу Осъм за дербито с Шумен

Нямаме право на грешка в първия шампионатен мач за годината, излизаме пределно мобилизирани за победа пред нашите фенове, отдавна нямаме загуба от Осъм и трябва да продължим серията си от поредни победи срещу тях, заяви старши треньорът на Добруджа Георги Андреев.


 

Единственият хандбалист, който пропуска съботния мач е опитният Красимир Коев. Националът Димитър Асенов продължава да се възстановява от контузия, но на него ще се разчита срещу ловчанлии.

 

За добруджанци двубоят срещу Осъм се явява генерална репетиция за супер дербито срещу Шумен. След седмица в пряк двубой в Шумен до голяма степен ще се определи първото място в редония сезон в мъжката А хандбална група. Лидер след есенните битки е тимът от Добрич.

 

Стана ясно още, че гостуването на Добруджа на Левски (гр. Левски) ще бъде съчетано с гостуването на Локомотив (Горна Оряховица). Първият пролетен кръг в първенството бе отложен заради лошото време. Промяната няма да попречи на ХК Добруджа да се включи в силния международен турнир по хандбал в Молдова за Купата на кмета на Кишинев в средата на март.