Разследван за убийство се обеси в килията

Уличеният в убийство Нико Василев е намерен мъртъв в следствения арест в Добрич в неделя. 52-годишният мъж се е обесил в килията си. Той е в ареста от средата на юли миналата година.

Разследван за убийство се обеси в килията

Новината за www.dobrichonline.com потвърди говорителят на Окръжна прокуратура - Добрич Милена Любенова. Изършват се необходимите действия за изясняване на случая, образувано е дело за разследване на самоубийството, допълни тя.


 

Преди 10 дни Варненският апелативен съд отказа да измени мярката за неотклонение на Нико и той остана в ареста. Василев е разследван за убийството на пазача на почивната база на Агенция „Митници” в Балчик, извършено на 27 декември 2008 година.

 

След близо година - през септември 2009 година, край полезащитен пояс до село Средина, община Ген. Тошево е открит човешки скелет. ДНК експертизата показа, че останките са на безследно изчезналия 53 годишен пазач на почивната станция на Митници в Балчик Марио Кръстев. В хода на следствените действия като обвиняем за убийството му бе привлечен управителят на почивната база Нико Василев, който в последствие направил признания пред полицията и съдия. Срещу разследвания щеше да бъде повдигнато обвинение за убийство, извършено по особено мъчителен за жертвата начин и с особена жестокост.