Реконструират централния площад в Шабла

Kметът на община Шабла проф. Райна Бърдарева подписа договор за отпускане на безвъзмездна финансова помощ по проект „Реконструкция и естетизация на централния градски площад и околното пространство на гр. Шабла” по Програма за развитие на селските райони.

Реконструират централния площад в Шабла

Финансовата помощ е в размер на 1 509 745,34 лв. и представлява 100 % от одобрените и реално извършени разходи, като предвиденият срок за изпълнение на проекта е до 15 юли 2015 година.


Общата му цел е подобряване на физическата среда в община Шабла. Реконструкцията и естетизацията на централния градски площад нa Шабла е предпоставка за осигуряване на по-високо качество на живот и нови възможности за икономическо и социално развитие.

Проектът предвижда подмяна на настилките и вертикална планировка, подмяна на уличните осветителни тела, изграждане на парково осветление, изграждане на подобекти, подмяна на преминаващи подземни инфраструктури, изграждане на резервни подземни трасета, обзавеждане и оборудване на пространството. Ще бъде  оформено открито площадно пространство пред паметника на площада, форум, декоративен фонтан, перголна алея, водна каскада, паркинг, място за разполагане на временна сцена, озеленени площи.