Търсят изчезнал българин в Непал

Камен Куманов, български пилот на парапланер от компанията „Пяранова Параглайдинг" от Лейксайд, Похара, е в неизвестност от понеделник, съобщава непалският в. „Хималайън таймс".

Търсят изчезнал българин в Непал

Според компанията той излетял от Сарангкот, Каски, за Корчунг, Мачапучаре. Мениджърът на компанията Анидев Гхарти заявил, че опитите да се свържат с Куманов били неуспешни, защото мобилният му телефон е изключен. Куманов си взел тридневен отпуск, за да посети планините.


 

 

Компанията е информирала полицията и армията на Непал. Започнало е издирване с хеликоптер в координация с бюрото на Управлението за гражданска авиация в Похара. Совит Бания, секретар на Непалската организация за въздушни спортове, заявил, че тя също е започнала издирване. Според него Куманов е в Корчунг. Говорител на властите съобщил, че са включили в издирването 45 полицаи от Въоръжените полицейски сили.

 

Ръководителят на бюрото на Управлението за гражданска авиация в Похара - Нарендра Тхапа, напомнил, че според правилата парапланеризмът е разрешен само в района около Сарангкот. По думите му бюрото не може да следи дейността на парапланерните компании поради липса на човешки ресурси. Осем такива компании действат в Похара, отбелязва „Хималайън таймс онлайн".