Община Крушари ремонтира пътища и сгради с европейски средства

Проект за изграждане на соларно улично осветление в Крушари е внесен в ДФ Земеделие, споделя кметът Добри Стефанов

Община Крушари ремонтира пътища и сгради с европейски средства

Стартираха дейностите по проект за ремонт и прилагане на мерки за енергийна ефективност в три от най-големите читалища в общината, в селата Крушари, Телериг и Ефрейтор Бакалово. За ремонтните дейности са договорирани 1,4 млн. лв. по Програмата за развитие на селските райони.


ПРСР ще подкрепи с безвъзмездна финансова помощ и проект за рехабилитация на общинска пътна мрежа на участъка Крушари – Северци – Лозенец, като размерът на първоначално одобрената инвестиция е близо 2 814 000 лв.

С два нови проекта община Крушари кандидатства пред Местната инициативна група „Тервел – Крушари” – „Ремонт, вътрешно преустройство и благоустрояване на Дом за стари хора в село Добрин” и „Реконструкция на паркова среда в село Крушари”. Очаква се договорите за изпълнението им да бъдат сключени до края на годината, а реалното им изпълнение да е през 2014 г. Общата стойност на двата проекта е около 301 хил. лв.

Подготвят се и два нови проекта за прилагане на енергийни мерки за ефективност в читалището на село Полковник Дяково и за закупуване на автомобил за разнос на храна, за нуждите на Домашен социален патронаж.