4 училища получиха интерактивни дъски – дарение от Ротари – Добрич

Те бяха връчени на директорите на основните училища „Христо Ботев” и "Панайот Волов", СОУ "Димитър Талев" и ПМГ "Иван Вазов" от президента на Ротари клуб – Добрич Стоян Стоянов и паст президентите Александрина Димова и Нейчо Нейчев.

4 училища получиха интерактивни дъски – дарение от Ротари – Добрич




Те са мобилни и могат да се използват във всички класове. В края на януари Ротари организира и двудневен курс за 12 учители за работа с новите дъски. Средствата за техниката, както и за обучението са осигурени от добричките ротарианци. Общата сума на проекта е около 10 000 лв. Идеята е всички добрички училища да бъдат снабдени с интерактивни дъски. През всяка следваща учебна година ще бъдат правени нови дарения.



Припомняме, че първата интерактивна дъска, която Ротари осигури със собствени средства за нуждите на всичи преподаватели и ученици от Добрич, е в регионалната библиотека.


За втора поредна година Ротари клуб – Добрич организира и конкурс за най-добре поднесен интерактивен урок от ученици. Той ще се състои в края на учебната година. Отбори от пет училища участваха в конкурса миналата пролет.