Младежите на ГЕРБ - Добрич организират кампания за даряване на книги на библиотеките в града

МГЕРБ Добрич организира кампания "Дари книга, дай нов шанс на старата библиотека" за набиране на книги, които ще бъдат дарени на Регионална библиотека "Дора Габе" и Народно читалище "Йордан Йовков – 1870 година".

Младежите на ГЕРБ - Добрич организират кампания за даряване на книги на библиотеките в града

Целта на кампанията е да се обогати фонда на библиотеките с книги, предоставени от гражданите за гражданите на Добрич. Всички желаещи да се включат в кампанията могат да дарят книги в офиса на ГЕРБ в Добрич, на бул. „25-ти Септември” №3, всеки ден в периода от 20 до 24 януари.



Кампанията се провежда в рамките на инициативата на евродепутата Моника Панайотова "Доброволчеството – доброто в нас", чиято цел е да насърчи доброволчеството сред младите в България, като възможност за принос към обществото. Основната идея на инициативата е, че независимо от доходите, от времето, с което разполагаме, от възрастта и уменията ни, всеки от нас може да направи нещо полезно за другите и заради тях. Всеки може да изпрати своето послание за добро, дарявайки време, умения, знания, жест, материално и нематериално.

Според младежите от МГЕРБ Добрич идеите и ценностите, които разпространява инициативата, трябва да са устойчиви във времето и да мотивират младите хора да се ангажират с доброволчески дейности и след приключването й, защото доброто трябва да се прави всеки ден и без очакване за награда.