Гръмна Бръмбаргейт; 9 години затвор за 12 сгазени

Преглед на печата: Бисер Петното бе обвинен от прокуратурата за закана за убийство, Христо Бисеров се яви на делото срещу нападателя на Доган

Гръмна Бръмбаргейт; 9 години затвор за 12 сгазени

Стандарт

Гръмна Бръмбаргейт

Нов Бръмбаргейт разтресе държавата. Слух за записани разговори между Бойко Борисов, Георги Първанов и Румен Петков накара политиците да се хванат за гушите. За часове плъзнаха десетки сценарии по жълтите павета. Всички с уговорката, "ако има такива СРС-та". Горещата новина тръгна от седмичника "Галерия". Същият, който точно преди две години извади записаните разговори по аферата "Ало, Ваньо". Проектът АБВ е бил размразен след поредица от срещи между Първанов, Борисов и Петков. Разговорите са станали в Банкя, а експремиерът е поел ангажимент за финансирането на кампанията по евроизборите на алтернативната лява листа на АБВ, пише "Галерия". Като спонсор се споменава и бизнесменът Николай Гигов. Според заверата БСП трябвало да бъде превзета отвътре и Първанов да оглави Столетницата, след което да направи обединение с ГЕРБ за правителство на националното спасение.

Дума

Христо Бисеров се яви на делото срещу нападателя на Доган

След множество оправдания за неявяването си бившият зам.-председател на Народното събрание и на ДПС Христо Бисеров се яви вчера като свидетел по делото срещу Октай Енимехмедов. Нито на влизане, нито на излизане от залата Бисеров не пожела да коментира пред медиите защо толкова време не се явяваше по делото, отказа да говори и за разследването срещу него.
Бисеров свидетелства за нападението срещу Ахмед Доган на конференция на ДПС в НДК на 19 януари 2013 г.

Монитор

София с градски прокурор, търси се нов районен

ВСС избра вчера нов градски прокурор на София, като подкрепи кандидатурата на Христо Динев, който получи 16 гласа „за" от общо 23. Така кадровиците на Темида успяха от втория път да намерят наследник за поста, овакантен от Николай Кокинов, след като в медиите изтекоха записи от негова среща с експремиера Бойко Борисов в Банкя. Другият кандидат Бойко Атанасов събра 5 гласа „за", петима бяха против, а 13 се въздържаха.
Членовете на ВСС Михаил Кожарев, Ясен Тодоров и председателят на ВАС Георги Колев призоваха да се подкрепи Динев, който бил много диалогичен и имал репутацията на тактичен и качествен професионалист.

24 Часа

9 г. затвор за 12 сгазени

Половин година след жестоката катастрофа на столичния бул "Цариградско шосе", при която загинаха 6-годишно момиченце и 25-годишна жена, а други 10 пострадаха, пияният таксиджия Михаил Куртев бе осъден на 9 г. затвор.
Процесът приключи в Софийския градски съд за по-малко от 3 часа, защото шофьорът се призна за виновен и поиска делото да се гледа по съкратената процедура.
"Искам да изкажа съболезнования на близките. Съжалявам ужасно много", бяха последните думи на 35-годишния мъж, преди да чуе наказанието си.
Докато той се извиняваше, майката на убитата 25-годишна Станислава Асенова-Съни напусна залата.

Труд

Бисер Петното бе обвинен от прокуратурата за закана за убийство

Прокуратурата повдигна обвинение на Бисер Миланов - Петното за закана за убийство, съобщи БНТ. Това става, след като главният прокурор Сотир Цацаров разпореди проверка.
Държавното обвинение изиска всички преписки, касаещи действията на Миланов на територията на цялата страна. Поводът е отправени заплахи към журналисти от bTV, за което Софийска районна прокуратура (СРП) е сезирана с оглед извършени хулигански действия от Миланов.

Новинар

Жандармерията разгони африканци от бежанския лагер в „Овча купел"

Частите на жандармерията нахлуха в бежанския център в столичния жк „Овча купел", за да разгонят самонастанили се нелегални имигранти.
Спецакцията срещу стотината африканци е осъществена през нощта срещу четвъртък, съобщиха от Държавната агенция за бежанците (ДАБ).
При вида на униформените и баретите имигрантите панически се разбягали. Африканците декларирали пред ДАБ, че живеят на външни адреси, и впоследствие било установено, че имат пари да плащат наем и не се нуждаят от подслон и храна.