Добруджа гони победа в голямото дерби на върха

За трета поредна победа срещу големия си съперник Шумен излиза Добруджа в предстоящото супер дерби на България по хандбал при мъжете. Лидер в А група към момента е отборът от Добрич, но съперникът, както и Спартак (Варна) също са насочили своите усилия към първото място.

Добруджа гони победа в голямото дерби на върха

Мачът между най-силните два отбора в България в последните 3 години ще се играе тази събота в Шумен от 16.00 часа. Добруджа вече веднъж победи действащия шампион за първенство - в есенния мач пред своя публика добричлии разбиха съперника с 31:22. В края на февруари ХК Добруджа спечели Купата на България, като победи на финала във Варна именно Шумен с 25:21.


 

Подготовката ни протича нормално, нямаме кадрови проблеми и за това се целим в победата, категоричен бе пред www.dobrichonline.com старши треньорът на Добруджа Георги Андреев. На линия за голямото дерби е и опитният Красимир Коев, който пропусна последните срещи на тима. 

 

Най-вероятно след мача в Шумен, добричките хандбалисти ще се отправят към Молдова, където през следващата седмица ще си сверят часовника срещу класни тимове в турнира за Купата на кмета на Кишинев.