Автомобилистите от АСК Добрич се включиха в спасяването на закъсали коли и автобуси

По своя инициатива те са излезли в мразовитата нощ, за да помогнат на десетките бедстващи в преспите хора по пътищата в областта - една постъпка, достойна за възхищение със своя героизъм, смелост и доброта.

Автомобилистите от АСК Добрич се включиха в спасяването на закъсали коли и автобуси


Около 21 часа снощи членове на АСК Добрич са научили за бедстващи автомобили, камиони и автобуси на пътищата Албена - Кранево и Добрич - Балчик. Веднага са потеглили с високопроходимите автомобили на Автомобилен Спортен Клуб "Добрич" към кризисните места.


"На пътя Албена - Кранево имаше закъсал снегорин и няколко автомобила, след около час разбиване на преспите успяхме да освободим пътя от натрупалия сняг и потеглихме към Добрич през Балчик в конвой. След излизане от с.Соколово, на около 20 км. от Добрич положението ставаше много по-трудно за преминаване, всяка една кола - от около 20, закъсваше и трябваше да я изтегляме. Големият проблем стана, когато дойде автобус от Балчик и спряхме да се движим за около 2-3 часа - до около 24.00 часа. Стигнахме до с.Сенокос, където беше невъзможно да се премине от лек автомобил и извикахме още приятели от Добрич с джипове, за да разчистват пътя напред. Имаше камиони, които бяха тръгнали да разнасят хляб от Добрич, но ги спряхме и ги върнахме, за да не става по-лошо положението. Около 03.00 часа видяхме снегорина, който беше закъсал на Кранево, да идва към Добрич и той почисти пътя до града, за да преминат всички автомобили нормално. За около 6 часа сме минали около 20 км. и помогнахме на около 25-30 автомобила.", разказва Даян Давидов от АСК Добрич.


Вижте във видеото кадри от обстановката през изминалата нощ: