Четвърто читалище в община Крушари очаква одобрение за ремонт по проект

Община Крушари кандидатства пред Програма „Красива България” на МТСП с проект „Прилагане на мерки за енергийна ефективност в сградата на Народно читалище „Светлина – 1945 г.“ - с. Полк. Дяково.

Четвърто читалище в община Крушари очаква одобрение за ремонт по проект

Търсеното финансиране е по мярката за „Подобряване на обществената среда в населените места”.



Проектното предложение включва дейности по подмяна на покривна и подова конструкция на подпокривно пространство, устройване на санитарни възли, ремонт на сцена, цялостна подмяна на съществуваща външна дървена дограма с такава от PVC, подмяна на съществуващи външни врати с алуминиеви, подмяна на ел инсталация, демонтиране и подмяна на съществуващи седящи места в залата, ремонт и подмяна на настилки, цялостно вътрешно пребоядисване, полагане на топлоизолация по външните стени и покрива. Предвидени са и дейности по изграждане на рампа за достъп на хора с увреждания.

Стойността на проектното предложение е над 300 000 лв.

При евентуално одобрение на проекта, това ще е четвъртото напълно обновено читалище от община Крушари, тъй като за останалите три големи читалища в селата Крушари, Телериг и Ефр. Бакалово в момента текат основни ремонти, финансирани от ПРСР.