1634 чужденци са регистрирани в НАП Добрич

1634 са чуждестранните физически лица, регистрирани в НАП Добрич. Това показват данните на местната структура на агенцията.

1634 чужденци са регистрирани в НАП Добрич

Сред чужденците най-многобройни са поданиците на английската кралица – 840, а на второ място са руснаците - 153. В списъка на регистрираните в НАП Добрич чужденци фигурират и 91 германци, 31 французи, 19 гърци и 17 австрийци. Гражданите на САЩ са петима. Регистрирани са и шестима белгийци, а също и по двама граждани на Швеция и Швейцария. В списъка на регистрираните чуждестранни физически лица фигурират и граждани от Италия, Иран, Естония, Бразилия и др.


Срокът за декларирането на доходите, получени през изминалата година от физическите лица, чужденци и българи, е до края на месец април 2014 година. 5% отстъпка  от данъка за довнасяне получават онези физически лица, които изпратят декларацията си по електронен път, подписана с електронен подпис и са внесли дължимия данък в срок до 30 април 2014 година. Отстъпка получават и онези граждани, които подадат декларациите си и платят задълженията си до 10 февруари, като физическите лица могат да ползват само една от отстъпките.

Повече информация за декларирането и плащането на данъци може да се намери на сайта на НАП www.nap.bg. Консултации може да се правят и на националния телефон на НАП 0700 18 700.