Отменя се грипната епидемия в област Добрич

За настоящата седмица, от трети до шести февруари, заболеваемостта от остри респираторни заболявания в област Добрич е 88 човека на 10 000.

Отменя се грипната епидемия в област Добрич

През предходните две седмици бе 281 и 163 на 10 000.



Проведено е заседание на Регионален оперативен щаб за борба с грип и ОРЗ с цел анализ на епидемичната ситуация в областта. Поради намаляване на заболяемостта с тенденция за достигане на обичайни за сезона граници е взето решение за отмяна на разпоредените противоепидемични мерки.   

Със заповед на директора на РЗИ - Добрич са отменени ограничителните мерки в лечебните, здравни и детски заведения на територията на Област Добрич, считано от 8 февруари.

Продължава проследяването на епидемичната ситуация в областта, строго спазване на алгоритмите за поведение в лечебните заведения за болнична и извънболнична помощ при случай, съмнителен за грип; провеждане на ежедневно наблюдение и контрол на здравословното състояние на децата от медицинските специалисти в детските заведения, съгласно нормативната уредба, съобщават още от Регионална Здравна Инспекция - Добрич.