Разстреляха наркодилър във входа на блока му; Росен Петров става заместник на Бареков

"Медиана": БСП води на ГЕРБ с 5,5%; ГЕРБ скочи срещу фонд "Региони"; Блокадата на българо-турската граница под въпрос

Разстреляха наркодилър във входа на блока му; Росен Петров става заместник на Бареков

Разстрел.


„Монитор":

Разстреляха наркодилър във входа на блока му

Мъж, който бил разследван за разпространение на наркотици и по-специално за кокаин, беше разстрелян във входа на блока си в София. Показното убийство станало вчера сутринта в столичния квартал „Света Троица" около 9,30 часа. Тогава двама непознати мъже звъннали на входната врата на блок 380, който се намира на гърба на Централния софийски затвор. В слушалката на домофона се чул гласът на 44-годишния Стоян Цветков. Мъжът бил под домашен арест след като наскоро бил заловен за разпространение на дрога.
В дома му пък били намерени и стекове с цигари без бандерол. Цветков имал и други криминални регистрации, но заради липсата на присъда магистратите го пожалили с по-лека мярка.

 

Росен Петров влиза в политиката.

„Стандарт":

Росен Петров става заместник на Бареков

Росен Петров става заместник на Николай Бареков, научи "Стандарт". Точно в 18 часа вчера водещият на предаването "Нека говорят" по bTV прочете в ефир своя декларация, с която заяви, че се присъединява към "България без цензура". В този момент негов събеседник бе лидерът й Николай Бареков. Първо пред "Стандарт" преди време Петров съобщи, че обмисля да влезе в политиката.
В началото на интервюто водещият на "Нека говорят" заяви, че от ръководството на bTV са поискали той ясно да каже дали е член на формацията. "Към този момент не си, но аз бих се радвал да си част от "България без цензура", отговори му Бареков. И сподели, че Росен Петров би бил неговата номинация за вътрешен министър. Водещият на "Нека говорят" обяви, че започва интервюто, но преди това иска да прочете своя декларация.


Спор.

„Труд":

ГЕРБ скочи срещу фонд "Региони"

288-те млн. лв., които през миналата седмица правителството отпусна на общините чрез фонд "Региони", зарадваха бенефициентите, но ядосаха опозицията. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов ще поиска среща с премиера Пламен Орешарски, на която да постави въпроса дали може да се промени разпределението на парите за общините от инвестиционната програма на кабинета. "Не търсим конфронтации, а просто да променим евентуално постановлението", обяви на брифинг вчера Борисов. Той заплаши, че в противен случай ще сезира и Сметната палата, и Европейската комисия.


Проучване.

„Дума":

"Медиана": БСП води на ГЕРБ с 5,5%

При евентуални предсрочни избори сега 24,8% биха гласували за БСП, втори биха били ГЕРБ с 19,3% за ГЕРБ, следвани от ДПС с 9,5%. Това сочат данни от проучването на агенция "Медиана", направено от 3 до 7 февруари сред 1008 пълнолетни българи. За България без цензура биха гласували 7,1% от гражданите, а за Реформаторския блок 6,4%. НФСБ събира 3,3% избиратели.
Въпреки че песимизмът остава доминираща обществена нагласа, той значително е намалял през последните 2 месеца, отбеляза шефът на "Медиана" Кольо Колев.


Блокада.

„24 Часа":

Блокадата на българо-турската граница под въпрос

Управителният съвет на Съюза на международните превозвачи (СМП) взе решение да не участва в действията по блокиране на българо-турската граница в понеделник, съобщи bTV.
В Пловдив се проведе извънредно заседание по повод на продължаващите проблеми с двустранните и транзитни разрешителни за България и Турция.
"След като искането за насрочване на среща на министрите на транспорта на двете страни беше удовлетворено решихме да не блокира границата", се казва в изявлението на браншовата организация.