Двама футболисти от Добрич ще играят в Германия

Те преминаха в отбора на Швабмюнхен от едноименния баварски град.

Двама футболисти от Добрич ще играят в Германия

Новият клуб на Мариян Ангелов и Николай Димитров е в средата на класирането на пета Бундеслига, зона Байерн. Подготовката на отбора се води напълно професионално, на нивото на родната Б група. Двамата добричлии вече подписаха договорите си и са сигурни нови попълнения на Швабмюнхен. Те са единствените чужденци в групата.



Мариян Ангелов и Николай Димитров се присъединиха към тренировките на Швабмюнхен преди месец, а в събота, след като вече пристигнаха и жълтите им карти, дебютираха за новия си отбор с победа с 3:1 над Хернинг в контрола.

Швабмюнхен често се явява трамплин към горните нива на германския футбол, тъй като мачовете му редовно са наблюдавани от скаути на Аугсбург, Хофенхайм, тимове от втора и трета Бундеслига. Двамата добричлии са амбицирани да покажат силни игри и от следващия сезон да се изкачат в йерархията на германския футбол.

Бързоногият Мариян Ангелов - Мотора е един от най-големите таланти в добричкия футбол през последното десетилетие. Още на 16 години той се наложи като твърд титуляр в мъжкия отбор на Добруджа във В група. Преди 3 години заедно с Филип Филчев, Калоян Коев, Денис Судин и компания постигнаха най-голямия успех за школата на Добруджа през новия век - шесто място в елитната юношеска група до 19 години, записвайки победи над всички грандове. След това Мариян Ангелов игра за мъжките състави на Добруджа, Черноморец (Балчик) и Орловец (Победа). С отбора от добричкото предградие той също постигна успехи. Представителят на областната група през миналия сезон достигна до финала за Купата на аматьорската футболна лига, загубен с дузпи от Локомотив (Мездра). Най-големият успех в историята на Орловец донесе именно Мариян Ангелов, който отбеляза единствения гол за победата на полуфинала над Силистра.

Николай Димитров също е от Добрич. Започва да тренира футбол в Добруджа, а на 16 години преминава в школата на Черно море. След един сезон за варненци в елитната група, се присъединява към столичния Славия. Първия си професионален договор подписва с Калиакра - по времето когато тимът от Каварна е в А група. За последно Николай Димитров бе футболист на Черноморец (Балчик).

Местният печат отдели специално внимание на дебюта на двамата добричлии за новия им клуб.