Мис Франция идва у нас

Миската ще запее заено с групата Nouvelle Vague. Тя признава, че моделството никога не е било нейна страст.

Мис Франция идва у нас

Nouvelle Vague, които ще изнесат концерт на 2 април в НДК, ще доведат в България Мис Франция 1999 Марева Галанте. По традиция виртуозната френска банда, която сменя често вокалистките си, ще вдъхне живот на стари песни с нов аранжимент.

 

Благодарение на зашеметяващия си външен вид Марева бързо си осигурява успешна кариера в модните среди. За нея обаче моделството не е цел, а трамплин. "На някои момичета наистина им харесва да бъдат манекенки, но аз се чувствах самотна през цялото време", спомня си родената в Таити 32-годишна красавица.

 

Освен кариерата си на модел и титлите Miss World of Islands 1998, „Мис Таити 1998" и „Мис Франция 1999" Марева Галанте има и няколко роли в киното. Тя се изявява и като певица, а съпругът й - дизайнерът Жан-Шарл дьо Кастелбажак, й помага в писането на повечето текстове за песни. През 2010 г. основателите на Nouvelle Vague - Марк Колен и Оливие Либо, се обаждат на Марева и я канят в бандата. Дотогава тя има зад гърба си два самостоятелни албума - Ukuyeye (2006) под шапката на Warner Music и Happy Fiu (2008) заедно с английската банда Little Barrie.

 

„В музиката има много повече усещане за общата цел, за споделеното творчество, особено сега, когато пея с чужда група. Всъщност цялото това преживяване е за споделяне. Никога не съм си представяла или планирала да бъда там, където съм", добавя Марева. Концертът на Nouvelle Vague се организира от „БГ Саунд Стейдж" и Френския институт в София. Билети се продават в мрежата на Eventim.bg и на касата в НДК на цена от 60 лв.