Ясен е вече първият кандидат-кмет на Добрич

Днес стана ясно първото име на кандидат-кмет на град Добрич. За поста бе номиниран областният и общински лидер на БСП Владимир Калчев. Неговата кандидатура обаче бе издигната от граждани, членове на Асоциация "България - АБ".

Ясен е вече първият кандидат-кмет на Добрич

Координаторът на асоциацията за Добрич Тома Киряков поясни, че тя няма нищо общо с актуалната в момента абривиатура АБВ. Киряков подчерта, че издигат кандидатурата на човека Владимир Калчев, тъй като смятат, че той е подходящ да промени посоката на развитие на нашия град.


 

Номинацията е гражданска, а не политическа, заявиха на пресконференция днес членовете на инициативния комитет. Според тях Калчев се е доказал като политик, зам. областен управител, юрист, полицай, шахматист, почтен, уважаван, местен и земен човек. Издигаме за кандидат човека Владо Калчев, а не лидера на партия, заяви Тома Киряков. За нас той е точният човек, който може да превърне Добрич в град с развиваща се икономика, съвременно образование, култура и спорт, обърнати към интересите на гражданите, се казва в позицията на Асоциация "България - АБ". Никой от нас не е член на БСП, подчерта Киряков. Сред членовете на Асоциация "България - АБ" са още Пламен Калчев, Силвия Апостолова, Ганка Колева.

 

Приемам номинацията, заяви Владимир Калчев, който се включи също в пресконференцията и заяви своето съгласие да участва в изборите като независим кандидат. В партията несъмнено ще възникне въпросът, може ли лидер на БСП да бъде издигнат за независим кандидат, според мен - може, категоричен бе Владимир Калчев. Националният съвет на социалистическата партия ще бъде информиран за издигането ми, допълни още лидерът на БСП в Добрич. Аз преди всичко съм гражданин и кметът е кмет на всички добричлии, завърши Калчев.

 

img_6203_600