ВМРО започва протести в страната срещу ценовия шок

Нова серия от протести срещу ценовия шок започва ВМРО - Българско национално движение. В три града на България - Пловдив, Стара Загора и Плевен ще има протести срещу електроразпределителните дружества по повод тяхното искане за ново драстично увеличение на цената на тока, съобщиха от ВМРО.

ВМРО започва протести в страната срещу ценовия шок

В Плевен протестът е на 18 март 2011 г., петък. Шествието на недоволните започва в 12.00 ч. пред сградата на областната администрация (Часовника) и ще достигне сградата на ЧЕЗ до Спортно-информационния център.
В Стара Загора ще протестират на 19 март, събота, в 12.00 ч. пред сградата на ЕВН на булевард „Отец Паисий".
В Пловдив протестът срещу ценовите своеволия на ЕВН са на 20 март, неделя, в 11.30 ч. със сборен пункт пред Паметника на Съединението. Протестът продължава пред сградата на ЕВН.



На 13 март повече от 3 хиляди души, поведени от ВМРО - Българско национално движение протестираха пред Министерския съвет в София срещу бездействието на управляващите спрямо монополистите в различни сфери. Протестиращите приеха 13 искания, които бяха внесени в Министерския съвет.

 

През миналата година, именно след масови протести на ВМРО пред ДКЕВР, ЧЕЗ и ЕОН, както и пред самото Министерство на икономиката, енергетиката и туризма, увеличението на цената на тока остана минимално.